ENERGIA EOLIANA PDF

Universitatea: „Dunărea de Jos” din Galaţi Facultatea de Inginerie Master:anul I Specializarea: Dezvoltare Durabila si Securitate in Industrie Proiect:Materiale. Download Citation on ResearchGate | Energia eoliana – sursa de dezvoltare durabila pentru România | Sustainable development means maintaining a material. Ce este energia eoliana? Energia eoliana este energia creata de catre vant, mase de aer cu temperaturi diferite aflate in miscare. Deoarece.

Author: Mezijin Fejar
Country: Samoa
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 11 December 2016
Pages: 74
PDF File Size: 1.46 Mb
ePub File Size: 20.27 Mb
ISBN: 584-9-18005-624-6
Downloads: 92664
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vim

Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.

Va rugam sa cititi modul in care Hotnews. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Cititi politica de prelucrare a datelor. Vineri, 1 iulie Enel Green Power a pus in functiune un nou parc eolian, marind capacitatea instalata in energie eoliana a companiei in Romania la MW. Primii 30 MW au fost conectati la retea in decembrie anul trecut. Parcul Eeoliana a fost construit langa Tulcea nordul Dobrogei si include 35 de turbine eoliene de 2 MW fiecare.

Productia anuala estimata a intregului parc este de circa de milioane KWh, cantitate suficienta pentru a acoperi nevoia de electricitate a Salbatica se alatura proiectului Agighiol, primul parc eolian al Enel Eoliaa Power in Romania, operational din decembrie anul trecut.

Construirea unei turbine eoliene. Cât de mult costă şi cât de complicat e procesul

Cu o capacitate instalata totala de MW, cele doua parcuri vor genera peste de milioane de kWh pe an, cantitate suficienta pentru a acoperi nevoia de electricitate a circa Enel Green Power va continua investitiile in Romania, concentrandu-se in principal pe aceasta resursa dar evaluand si alte tehnologii.

Un studiu realizat de Asociatia Europeana a Energiei Eoliene arata ca Romania si-a marit anul trecut capacitatea instalata in energie eoliana cu MW, ajungand la MW. De asemenea, potrivit estimarilor, pana la sfarsitul luivor mai fi puse in functiune inca MW. Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook.

I-as decora pe astia pentru ca ne asigura independenta energetica si in aceelasi timp nu ne contamineaza la cutremure mari. Decoratiile Vineri, 1 iulie Daca nu ma insel, decoratiile vin sub eoliaa unor subventii destul de consistente, fara de care ar fi fost mult prea scumpe instalatiile si nimeni nu le-ar fi construit pt ca nu era profitabil.

Independenta este numai in declaratii. Restul Vineri, 1 iulie Si cu certificate verzi. Si eneergia maine isi inchid afacerea ce ne mai asigura noua? Redefineste-ti notiunea de independenta. Daca miine isi inchid afacerea, noua ne ramin turbinele. Daca reteaua electrica are si ea proprietar strain, atunci pamintul pe care eolana reteaua si turbina e romanesc. Iar procentul de impozitare se modifica din pixul Bucurestiului.

  AKTA PERLINDUNGAN HIDUPAN LIAR 1972 PDF

Energia eoliana in Romania

Asa ca lasa-i si pe altii sa cistige un energiia. Merita, caci ei au facut investitia, iar energia e curata! Sa ne bucuram si noi o data, se poate?

Corect Vineri, 1 iulie Pentru energiia independenta energetica fix cu moristi se obtine. Decoreaza-i ca datorita eoliaa se va scumpi pretul energiei electrice. Mai nou energia “eco” e mai costisitoare decat cea pe carbuni ca doar turbinele nu sunt gratis si “investitorii” vor sa isi acopere investitia in ani si sa aiba profit inca cat or mai rezista pe pamant jucariile.

Noul tun energetic in Romania dupa vanzarea Petrom il reprezinta energia eoliana.: In final, trecand peste aspectul benefic al energiei eoliene, aplicarea ei in practica in Romania si rezultatul final pentru consumatorul obisnuit eolian fi doar o teapa mai mare prin care se va plati mai scump energia intro tara dotata cu atatea resurse si furate de o gramada de “jmecherasi” Preturile nu se vor ekliana niciodata pentru ca tehnologia permite obtinerea energiei cu costuri mai mici, singura diferenta este ca mai multi bani se vor duce in buzunarele unora care au luat tara asta la pret de consignatie si o vand inapoi la pret de lux.

Esenta Vineri, 1 iulie Scrii mult si pierzi esenta.

De furat se fura oricum. Comentatorii de aici se bucura pentru succesul energiei eoliene care este curata. Bucura-te si tu o zi de viata! Dar asta nu se intampla tocmai pentru ca cei mari ar pierde bani.

Desigur politicienii vin la noi pentru vot si asculta de cei mari in restul mandatului. Echipamente Vineri, 1 iulie Energia furnizata in gospodarie poate deveni oricind initiativa proprietarului. Cei mari nu vor pierde atitia bani cit iti inchipui. Tot ei vind si echipamentele moderne necesare prin gospodarii. S-au pus pe distrugerea Baraganului, candva “Granarul Europei”!

Toti alearga dupa terenuri agricole iar noi le distrugem. Unde se instaleaza eoliene nu se mai poate face agricultura. Nu mai creste vegetatie. O sa stam toti pe internet si-o sa mancam banana. Dupa logica mea, eolienele nu tin umbra, nu contamineaza solul, nu distrub panza freatica, asa ca nu vad de ce nu se poate cultiva nimic sub ele Povesti Vineri, 1 iulie Nu au nici o treaba eolienele cu agricultura.

Construirea unei turbine eoliene. Cât de mult costă şi cât de complicat e procesul |

Baraganul se desertifica pentru ca nu e bine irigat si in general agricultura s-a facut dupa ureche. Tocmai, s-a abandonat Baraganul. Il ajutam sa se usuce de tot. Desertificarea nu are legatura cu turbinele eoliene. Desertificarea e un fenomen mai vechi, citesc despre el de 20 de ani.

Nimeni nu stie exact cum va evolua desertificarea. Influentele eolianq asupra mediului au fost in scurta lor istorie, intr-un singur sens: Stirile despre parcuri eoliene noi ar putea sa prezinte si noul total instalat de energie eoliana din Romania.

Cred ca in prezent sintem undeva peste MW. Pe 25 iunie site-ul transelectrica a indicat MW energie electrica eoliana furnizata in reteaua nationala. Ba chiar totalul in procente din productie Vineri, 1 iulie Pentru ca “mii de gospodarii” suna bine, dar mai sunt si consumatorii industriali. Procentul din puterea totala instalata, asta e ceea ce vreau sa vad.

  GALEA SPIXII PDF

Irelevant Vineri, 1 iulie Cand vine vorba de energia eoliana, termenul de “putere totala instalata” n-are nici un sens. Dar daca energla bate vantul, ce facem? Suflam cu totii in turbine? Noi vom produce energie electrica in hidrocentrale, pentru ca vom avea grija sa urcam apa la deal, atunci cind vintul a batut. Sau luam energie electrica de la vecini, carora si noi le-am dat atunci cind a batut vintul la noi.

Cu cit puterea instalata e mai mare, cu atit mai bine. Cu cit vor exista mai multe parcuri eoliene in Romania si in jurul Romaniei, cu atit ne va fi mai usor tuturor sa folosim energia eoliana si sa reducem investitiile necesare integrarii energiei variabile a vintului in retelele electrice.

Avem nevoie si de termocentrale si de hidrocentral Miercuri, 6 iulie Miercuri, 6 iulie Salbatica Vineri, 1 iulie Propun schimbarea denumirii de Romania in Salbatica, ne reprezinta si nici nu s-ar mai face confuzie cu Rromii: Populatia Salbaticii s-ar numi Salbatici: Energia electrica obtinute din surse curate hidro, eolian, solar va fi o investitie de aur.

Cu siguranta va fi o “investitie de aur”, insa nu pentru mine sau pentru tine, ci pentru aia care instaleaza acum turbine. Fiindca noi doar vom plati curentul mai scump, doar cineva trebuie sa suporte costul certificatelor verzi.

Tzeapa Vineri, 1 eolianq Energia eoliana e o mare teapa. Aia fac bani cu nemiluita din certificate verzi, iar noi n-avem nici un beneficiu energoa macar energifiindca energia eoliana la scara mare e o tampenie in absenta mijloacelor de stocare.

La mijloacele clasice termo si nuclear poti sa scalezi productia in functie de consum, dar moristile merg cand vor ele, nu cand e nevoie de curent. La hidro fluctuatiile sunt macar sezoniere si previzibile, dar producerea energiei eoliene e o chestiune aleatoare si imprevizibila, acum ai productie maxima, peste o ora poti sa ai 0. Eu cred ca avem vreo MW, ceea ce reprezinta foarte mult comparativ cu cei 4 MW, cit aveam anul trecut. Iar tu, in loc sa te bucuri cind bate vintul, plingi cind se opreste vintul.

Exista solutii pentru toate problemele! Iar noi de-aia sintem aici, ca sa le rezolvam! Daca esti femeie, imi cer scuze. Oricum, nu-ti mai bate cu probleme grele, exista multi barbati care nu se dau batuti repede. Abonare la comentarii cu. Peste de animale de companie se vor relaxa de Revelion la un hotel din Stockholm, departe de zgomotul artificiilor. Ultimele 24 de ore.